Julkaistu Jätä kommentti

Paranna itsesi, parannat läheiset

On tosi hankalaa joskus antaa periksi sille asialle, että lähimmäisten auttamiseksi paras konsti on hoitaa juttu itsessä kuntoon, mikä se sitten onkaan, ihmissuhdeongelmat, rahaongelmat, työongelmat ja monet sairaudetkin. Silti se vain on niin, ei voi mitään.

Ho’oponopono tietysti jo itsessään lähtee siitä ajatuksesta, että olet luonut kaiken, mikä tulee tietoisuuteesi, ja ponottamalla voit sen muuntaa. Niin on, ja ponotus toimii. Mutta muutenkin tuo itse ensin, ja autat muita –periaate toimii. Olemme kaikki niin yhtä, ja läheiset tavallaan ilmentävät oman energiamme heijastusta, joten muuttamalla jotain itsessämme muutamme läheisten elämää.

Kaikkihan sen jo varmaan tietävät, kun puhutaan rakkaudesta ja ihmissuhteista. Jos haluat paremman parisuhteen, tai yleensä parisuhteen, jos haluat muuttaa jotain ihmissuhteessa, muuta itsesi ja muukin muuttuu. Mutta kun se hitsin totuus toimii myös muissa ongelmissa, myös niissä, mitä minulla ei ole, mutta läheisellä on.

Vitsihän on tietysti siinä, että on se myös itsessä jollain lailla, ei se muuten minua vaivaisi, joten parantamalla asian, löytämällä ongelman syyn ja hoitamalla sen, muutan omaa energiaani ja autan lähimmäistäni. Ei kiva. Helpompi olisi vain neuvoa ja odottaa, että toinen muuttaa itseään. Itsen kaivelu ei ole kivaa, vaikka onkin tehokasta.

Aika yllättävän moni läheisenkin ongelma, omista puhumattakaan, peilautuu sisäisestä lapsesta. Jokaisella meistä on sisäinen lapsi, ja on joskus todella hupaisaa huomata sen käytös ja ongelmat vaikka poliitikoissa, tai monessa muussa. Itsessä tietysti myös, mutta omassa itsessä ne on helpompi sivuuttaa, tai luulla parantaneensa:).

Jos siis läheisellä on ongelma, voi olla hyvin tehokasta miettiä ensin mikä on moisen ongelman syy. Vinkki: syy ei ole koskaan yhteiskunnan, ei kelvottoman puolison, ei karman eikä perinnöllisyyden. Jos joku ei vaikka löydä työtä, kyse on yleensä uskomuksesta, esimerkiksi piilevästä uskosta, ettei kelpaa, ei osaa, kukaan ei arvosta, tai yleensä köyhyystietoisuudesta. Kun tajuaa mistä juttu kiikastaa, voikin alkaa kaivella sitä itsestä ja puhdistaa uskomuksen pois ensin itsestä ennen kuin miettii muita avustustoimia.

Uskomukset johtuvat monesti menneistä elämistä, ja niitä voi putsailla vaikka tulilohikäärmeiden kanssa. Sielutähdessä ainakin on kaikki menneiden elämien jutut. Diana Cooper ja Tim Whild puhuvat käytävästä, joka on sielutähdessä, jossa on ovia menneisiin elämiin ja se ovi, johon huomio kiinnittyy, on se, missä on ongelma. Siitä tulilohikäärmeet sisään ja puhdistamaan.

Jos uskomus on tämän elämän lapsuudesta, sisäisen lapsen hoivailu yleensä auttaa. Kun kuvittelee itsensä pari-kolme-vuotiaana tai vielä pienempänä, ja saa sen sisäisen lapsen uskomaan, että on rakastettu, arvostettu ja hänestä pidetään aina huolta, onkin muuttanut aimo annoksen omaa elämäänsä ja sitä myöten myös läheisten elämää paremmaksi. Kerta ei yleensä näissä hommissa riitä, mutta kun jaksaa olla sinnikäs, saa myös tuloksia.

Vastaa