Julkaistu

17.koulun rakentamista

Joskus aina tulee idea, joka suurin piirtein tipauttaa sohvalta tai saa polvet notkahtamaan, tai vähintäänkin hihkumaan ääneen itsekseen bussissa. 17.koulu oli sellainen, se tuli niin valtavalla energialla, ilon ja innostuksen saattelemana, että vähän aikaa pyörin kirjaimellisesti ympyrää ja hehkutin, miten älyttömän hieno idea ja miten itsestäänselvä – kuten kaikki hyvät jutut, heti, kun ne tajuaa.

Ideasta käytäntöön on ollut kuitenkin vähän matkaa, sillä vaikka jo alunperin ymmärsin miten laaja koulusta tulee, en ihan silti tajunnut sitä työn määrää, jonka koulun pystyyn saaminen vaati kurssien luomisen lisäksi. Jo kursseja on (osa edelleen valmisteilla) aika liuta, jokaiseen sisällön miettiminen ja kanavoiminen, visualisaatiot, harjoitukset, videot… Puuh. Ei tätä kukaan tekisi, jos tekeminen ei olisi silkkaa iloa.

Se muu tekeminen onkin sitten ollut aika tikkuamista välillä. Tykkään tekniikasta ja olen sisimmältäni nörtti, mutta silti välillä on ollut aika oppimiskokemus, kun etsii neljä tuntia vastausta siihen, miten yksi pieni yksityiskohta tehdään, ja sitten tajuaa, että ei sitä voi tehdä, eli ala miettiä alusta uudelleen. Joskus aina kaipaan Atlantiksen aikoja, kun voitiin luoda ihan mitä tahansa pelkällä suuren energia-altaan energialla ja keskittymisellä. Nyt olisi taas tuolle taidolle käyttöä…

Kirjoitan tätä siinä vaiheessa, kun pahimmat karikot on ohitettu ja koulu on muutamien päivien päästä auki. Toivon kovasti, että tulevat todeksi ne toiveet, joita minä ja vähän yläkerran siipiveikotkin tähän ovat asettaneet. Minulla ja valon auttajillani on tätä rakentaessani ollut koko ajan mielessä  17. koulun perimmäinen tarkoitus. Se, että koulun jäsenet, kurssilaiset, opiskelijat, miksi teitä sitten kutsuisin, löytäisivät täältä tietoa, iloa ja innostusta sekä opastusta elää omaa elämäänsä parhaimpana omana itsenään.

Sen varmistamiseksi olen pyytänyt aivan valtavan joukon valon auttajia vierelleni joka päivä, kun koulua olen rakentanut, ja auttamaan jokaista, joka tänne sisään kirjautuu. Lisäksi, kuten tiedätkin, 17. koulu ei ole koskaan valmis, sillä kaikki kehittyy, ja niin pitää tämänkin kehittyä. Lisää sisältöä, jo olemassa olevien kurssien ja aineistojen uudistamista ja energian päivittämistä on siis luvassa jatkuvasti.

Kiitos sinulle, kun tulit mukaan. Kiitos arkkienkeli Mikaelille, joka on ollut niin suureksi avuksi tekniikan ja kaiken kanssa, kiitos Gabrielille, joka on tuonut selkeyttä välillä vähän ehkä hankalallakin tavalla. Kiitos Siriuksen teknologiaenkeleille – nörtit rulettaa:). Ja kiitokset kaikille muille auttajille, täällä ja valon maailmassa. Sekä tietysti arkkienkeli Metatronille, joka ohjaa minua tien avaamisessa. Parhaani mukaan.